U bent hier:
  • Home
  • NIEUWS
  • HBA PANICULATAS GETEST OP HOUDBAARHEID IN RFH BENCHMARK

De Kwakel, augustus 2024 – HBA neemt met 6 verschillende paniculatas (Pandalus, Pandria, Panflora, Pansana, Pantera and Pantheon) deel aan de Quality Garden Hydrangea Benchmark 2024. The paniculatas zijn ingestuurd door HBA partner Kötterheinrich. The benchmark wordt uitgevoerd door het Post Harvest Knowledge Center van Royal FloraHolland (RFH).

Vanaf week 28 zijn de planten gedurende 5 weken getest. Na een donkere transportfase van 3 dagen met een temperatuur van 15°C volgde een retailfase van 4 dagen. Daarna stonden de planten gedurende 35 dagen buiten op de testlocatie van RFH in Naaldwijk. De resultaten van de test worden gedeeld tijdens de Trade Fair in Aalsmeer die in de eerste week van november plaats heeft.

HBA biedt een uitgebreid assortiment hydrangea’s voor zowel snij, pot als tuin. Sinds 2015 heeft het bedrijf zich ook toegelegd op de veredeling van hydrangea paniculata. Paniculata Panflora won de benchmark Quality Garden Hydrangea 2022. Dat jaar kreeg Panflora de hoogste scores voor houdbaarheid en sierwaarde en voldeet deze panicalata van HBA het beste aan de verwachtingen van de consument.

Neem contact op met Jan ten Brinke (jan.ten.brinke@agriom.nl) voor meer informatie over de HBA paniculata serie en over de RFH benchmark.

De foto’s van de planten zijn gemaakt in de vijfde week, de laatste week van de benchmark.

2024 aug benchmark paniculata